Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.
Przemożnymi elementami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy i polifenole. Te trzy relacje zapewniają winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwasowy i gorzki. W każdym lub też razie, istnieje znacząca ilość substancji w winogronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są bieżące w błahych liczbach (mierzonych nieraz w milionowych częściach). Wszelkie te substancje dają gronom specjalistyczny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Właśnie dlatego ważne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia fundamentalnego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas kiedy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jednak odmienny bukiet.
1. Czytaj dalej
2. Sposoby na
3. Poradnik
4. Dowiedz się jak
5. Galeria